pondělí 10. listopadu 2014

Kupujme svým dětem kvalitní a krásné hračky

Děti by nepotřebovaly téměř žádné hračky. Většině z nich by stačilo pár kostek, pastelky, nějaké šátky, tři čtyři kelímky a hromádka kamínků, zbytek jim poskytne jejich fantazie...pokud ji nezabijeme, ale o tom jindy.
Hračky kupují ze začátku dospělí neschopní odolat té obrovské nabídce, v dobrém úmyslu, aby děťátku něco nechybělo, ale i sobě pro radost. Děti si na to rychle navyknou a pak vyžadují koupi dalších a dalších hraček při každé příležitosti, kterou nemusí být jen třeba narozeniny, ale každá cesta do (jakéhokoli) obchodu. Často tak přinesou levnou (kupovat často drahou hračku si může dovolit jen málokdo) hračku domů, kde po chvíli hraní skončí na hromadě věcí, které dítě nemůže ani pojmout. Dospělí pak "dnešní mládeži" vyčítají, že nemají k věcem žádný vztah...jak si ale vytvořit vztah k něčemu, co musím jednou za půl roku probrat a vyházet, abych se vůbec vešla do bytu? Proto když vybíráme dárek pro své děti, rozmysleme si třikrát než něco koupíme. Nelitujme peněz za dražší hračku, ušetříme je za koupi patnácti plastových nesmyslů.
Smutné je, že jsme se nějak přizpůsobili té nabídce levných nekvalitních věcí. A když chceme pořídit nějakou hezkou kvalitní hračku, třeba z přírodních materiálů, často pro ni není kam zajít. Zbývá tedy googlit. Nebo vybírat třeba na Fleru. Tam dostanete jako bonus spoustu lásky věnované ručně vyrobené hračce a dobrý pocit, že jste podpořili české výrobce.

                           
Dřevánci - http://www.fler.cz/rjabinnik  
ručně šité hračky - http://www.fler.cz/elodea

1 komentář:

  1. Děkujeme za Vaše doporučení i výběr právě našich Dřevánků :-)
    Moc si Vašeho názoru i výběru vážíme...

    OdpovědětVymazat