úterý 1. července 2014

Kráva je taky matka

Přisuzuji to pouze síle zvyku, jinak nevím, jak je možné, že si každá kojící maminka (včetně donedávna mě) a každý tatínek, který je kojení denně přítomen, nespojí jedna a jedna. Moje mléko je určené pro moje miminko a mohu ho produkovat pouze, pokud se mi po náročném období těhotenství miminko narodí. Až miminko povyroste, už mléko produkovat nebudu.
Mléko krávy je určené pro její miminko - telátko a může ho také produkovat pouze, pokud se jí narodí tele a až to tele povyroste, tak se logicky také ztratí mléko. Je to přece relativně krátké období v jejím životě, stejně jako v mém. Kolik musí být na světě krav, aby pokrylo obrovskou lidskou spotřebu mléka?
Bohužel člověk je tvor vynalézavý a vymyslel, že bude krávy neustále oplodňovat, aby měly neustále mléko. Že jim jejich miminko sebere (do 24 hodin po porodu) a mléko si nechá. Že to miminko bude krmit něčím jiným. Nejen každá kojící maminka ví, že poptávka zvyšuje nabídku. Respektive čím víc budeme nebohou krávu dojit, tím víc bude mít mléka...pod násilným tlakem člověka tedy může vyprodukovat 7x více mléka než by potřebovalo její telátko. A když už nemůže, tak je poslána na jatka.


Omezte konzumaci mléka, omezíte (časem) týrání krav!! Snažte se pít pouze mléko v biokvalitě, u kterého máte jistotu, že pochází od spokojené krávy!! A jestli myslíte, že to bez mléka nejde, zkuste se podívat na nějaký foodblog, vždyť jsou dnes tak populární: http://veg-ethique.blogspot.cz

A málem bych zapomněla...maminky, probůh, kojte a bojujte za svoje kojení!! I když vám v porodnici budou tvrdit, že vy kojit nebudete a že "ta dnešní umělá mlíčka už jsou vychytaná"... Umělá mléka jsou vyrobená z mléka kravského. Teleti nejprve roste tělo, Vašemu dítěti mozek a složení kravského i lidského mléka je tomuto faktu přizpůsobené...příroda to má vymyšlené, důvěřujme jí.


2 komentáře:

  1. Pár obrázků pro doplnění...
    http://www.quora.com/Iconic-Images/What-images-will-change-the-way-a-person-sees-the-world-after-viewing-them/answer/Janie-Sanchez?srid=n0SH&share=1

    OdpovědětVymazat